Nyhedsbreve

NYT fra Antikmuseet - juni 2015

NYT FRA ANTIKMUSEET – JUNI 2015

Foredrag onsdag 24. juni kl. 18.00:

SYRIENS KULTURARV EFTER 4 ÅRS BORGERKRIG

Syriens kulturarv ligger i ruiner. Den borgerkrig, som nu har hærget landet i over 4 år, har bragt over halvdelen af Syriens borgere på flugt og situationen i landet er kaotisk. Vinnie Nørskov vil med det første indlæg give et overblik over, hvad vi ved om skader, der er sket forskellige steder i landet, og hvad det internationale samfund gør for at hjælpe med at beskytte kulturarven. Herefter fortæller Rubina Raja om den aktueller situation i Palmyra, der blev erobret af ISIS i maj måned.

18.00-18.40: Syriens kulturarv efter 4 års borgerkrig v. Vinnie Nørskov

18.45-19.25: Palmyra – den seneste udvikling v. Rubina Raja

HARALD INGHOLT OG PALMYRA

Situationen i Syrien gør Antikmuseets særudstilling om ørkenbyen Palmyra og arkæolog Harald Ingholts udgravninger i byen sørgelig aktuel, og udstillingen forlænges derfor til den 13. september. Udstillingen tager os med til de majestætiske ruiner i Palmyra og ind i arkæologens verden gennem fotos, dagbøger og tegninger. Den fortæller også om de ødelæggelser af ruinerne, plyndring af grave og salg af fund fra Palmyra, som borgerkrigen har ført med sig. Udstillingen udspringer af forskningsprojektet Palmyra Portræt Projektet, der er finansieret af Carlsbergfondet og Aarhus Universitet.

ETRUSKERNE OG DØDSRIGET

Antikmuseets udstilling om etruskerne - Rejsen til Dødsriget - kan stadig ses på museet. Udstillingen vises på museets nederste etage, der har gennemgået en større renovering. Udstillingen fokuserer på over­gangen fra de levende til de dødes verden. Centralt i udstillingen står lys installationen ”Rejsen til Dødsriget”, der fortæller historien om rejsen på en askekiste for Arnth Alpna, søn af Laris, udlånt af Ny Carlsberg Glyptotek.

TILBUD

Bogen ”HVAD FANDT VI? En gravedagbog fra Institut for Klassisk Arkæologi, Aarhus Universitet”, der blev udgivet i anledning af 50 års jubilæet for faget klassisk arkæologi ved Aarhus Universitet, kan nu købes på museet for blot 25 kr.

SOMMERÅBENT Antikmuseet holder åbent sommeren igennem:

Mandag til torsdag: 12.00 - 16.00

Fredag og lørdag lukket

Søndag: 12.00 - 16.00

Tidligere nyhedsbreve

Ingen nyheder i denne liste