AFLYST Foredrag i Dansk Ægyptologisk Selskab

DET ABEAGTIGE EGYPTERLAND. Fordom og fascination i Thomas Manns "Josef og hans brødre", v. Morten Dyssel, cand.mag. i tysk, Formand for Det Danske Thomas Mann Selskab

21.01.2020 | Toa Klitgaard Riismøller

Dato tor 19 mar
Tid 17:30 18:30
Sted Antikmuseet, Victor Albecks Vej 3, bygn. 1414, Aarhus Universitet, 8000 Aarhus C

Dansk Ægyptologisk Selskab og Antikmuseet inviterer til foredrag om Thomas Manns fremstilling af ’egyptisk væsen og civilisation’

Foredraget fokuserer på fremstillingen af ’egyptisk væsen og civilisation’ i Thomas Manns monumentale bibelhistoriske romanværk Josef og hans brødre (1933-1943).

Egypten fungerer på den ene side som et decideret mod- og fjendebillede til Guds udvalgte folk Israel, og på den anden side er der ikke så få ligheder mellem ’det abeagtige Egypterland’ og de åndeligt selvbevidste israelitter.

Der gives udvalgte eksempler på den egensindige brug af det gamle Egyptens mytologi, teologi, kultur, litteratur, arkitektur, kunst og politik med særligt henblik på dette traditionsrige stofs transformerede funktion og betydning i Manns mytopoetiske roman.

Mødetid er kl. 17.20. Vær venligst præcis, da døren låses! Antikmuseet holder åbent fra kl. 16.30. Alle er velkomne og foredraget er gratis. Dansk Ægyptologisk Selskab hjemmeside: www.daes.dk

Forelæsning / foredrag