Aarhus Universitets segl

Omvisninger

Gratis søndagsomvisninger

Den sidste søndag i måneden byder vores studentermedhjælpere på omvisninger i museets samlinger. Alle omvisninger er gratis og begynder kl. 14.00 i museets foyer.

Søndag d.  27.2.22
Døden i Antikkens Grækenland
Grækerne troede på livet efter døden og lavede gravsteler til evigt minde om deres afdøde. Vi går på opdagelse i museets samling af gravsteler og ser nærmere på, hvordan gravskikkene forandrede sig over tid, og hvordan gravstelerne afspejler de interne dynamikker og forandringer i Grækenland under det 5., 4., og 3. århundrede.
Omviser: stud.mag. Louise Møller

Søndag den 24.4.2022
Atleter i antikken
Den atletiske krop var det ultimative kropsideal for mænd i det antikke Grækenland. En stærk fysik var afgørende, når man skulle i krig, men også i religiøse sammenhæng havde sport en vigtig betydning. Se de vidunderlige eksempler på atletiske mandsidealer, når Sara Jørgensen viser rundt i Antikmuseet samling og fortæller om atleter i antikken.
Omviser: stud.mag. Sara Jørgensen

Søndag den 29.5.2022
Den almindelige romer
Mægtige kejsere, magtfulde senatorer og legionærer var kun en meget lille del af de millioner, der levede i det Romerske rige. Kom og hør mere om den helt almindelige romerske borger, der hverken var rig eller magtfuld, men hvis daglige arbejde fik riget til at fungere.
Omviser: stud.mag. Mathias Holland Johansen

Søndag den 26.6.2022
Antikken skønhedsidealer
Vi er omgivet af tidens skønhedsidealer. Film, ugeblade og ikke mindst sociale medier fortæller os konstant, hvordan det ideelle menneske skal se ud og opføre sig. Kom tæt på antikkens skønhedsidealer og forestilling om den ideelle borger, når Ane Dybkjær viser rundt i Antikmuseets store samling af skulptur.
Omviser: stud.mag. Ane Dybkjær