Aarhus Universitets segl

and still it moves

Fernisering: and still it moves
Fredag d. 2. oktober kl. 15 - 18

and still it moves er et kunstprojekt af kunstnergruppen Ulla Eriksen (DK), Maria Michailidou (GR) og Mette Borup Kristensen (DK) som aktiverer Antikmuseets afstøbningssamling af skulpturer. Projektet består af en udstilling, en eventrække og en publikation.

Projektet undersøger temaet Bevægelse. Lige fra de arkaiske græske skulpturers introduktion af bevægelse til forvitringen af selve skulpturens materiale til bevægelser i kroppe og dans. 

Foranderligheden og forståelsen af bevægelse er også en form for bevægelse, der har indflydelse på, hvordan vi former en nutid og ser på en fortid. Projektet sætter museets antikke samling i spil og viser de besøgende, hvordan brugen af en (antik) fortid er aktuel i formuleringer af kulturforståelser og tanker om, hvor vi kan bevæge os og hinanden hen.

Specifikt er det første greb i museumsrummet en installation, der skaber et åbent og fleksibelt rum/platform gennem store flytbare forhæng, der kan afskærme og fremhæve områder i samlingen, samt gulvtegninger, der inviterer til bevægelse gennem rummene. Denne installation danner baggrund for det eventprogram og de månedlige tilføjelser, der udspiller sig frem til og med marts 2021. Forskere og performere inviteres til at interagere med udstillingen gennem månedlige events og bidrager hermed til udstillingens processuelle format, som en platform for dialog, og den bevægelse der opstår i interaktioner.

The Performative Way er en metode udviklet i kunstnergruppen til at samle fælles erfaring og materiale. Blandt andet ved hjælp af denne metode bliver udstillingens proces løbende dokumenteret, og materialet samles i en publikation, der udkommer som afslutning på projektet.

Udstillingen viser nye perspektiver på Antikmuseet og søger at eksemplificere dets aktuelle relevans. 

and still it moves er støttet af Kulturudviklingspuljen i Århus og Statens Kunstfond.

Udstillingen er forlænget frem til 27 juni 2021.

Om kunstnergruppen
Ulla Eriksen (DK), Maria Michailidou (GR) og Mette Borup Kristensen (DK) har samarbejdet som kunstnergruppe siden 2016, hvor de på en fælles research rejse i Grækenland indsamlede materiale og udviklede en arbejdsmetode de siden har brugt og givet titlen the Performative way. Det stedsspecifikke er et hovefokus for gruppen, som arbejder tværmedialt med intstallation og performance.

Extend over so as to cover partly, Kunsthal Ved Siden af, Svendborg, i 2018 er gruppens seneste større fælles udstilling, som var en 300m installation med gipsskulpturer, tegning på gulvet og video. En poesi-projektion af forfatter Helene Johanne Christensen udgjorde et sammendragende tekstlag på udstillingen.


Aarhus Art Weekend

I forbindelse med Aarhus Art Weekend er udstillingen på Antikmuseet åben: 

Fredag kl. 15-18

Lørdag d. 3.10 kl. 12-16
Søndag d. 4.10 kl. 12-16
Søndag kl. 14 er der oplæg og performance