Aarhus Universitets segl

Antikkens verden

Antikkens Verden - forskerne fortæller om videnskab, kunst, kultur, myter og religion

Forskere på Aarhus Universitet fortæller om deres forskning i antikkens verden på Antikmuseet fra mandag d. 7. november i små videoklip. Her kan du høre om alt fra filosofiens oprindelse, vulkaners betydning for vores viden om antikken, matematikkens indflydelse på æstetikken, religionens centrale rolle i det antikke samfund til Odins trojanske herkomst.

Udstillingen udspringer af bogen Antikkens Verden. Videnskab, kunst, kultur, myter og religion, som lanceres samme dag og udgives af Aarhus Universitetsforlag som 6. bind i en serie. 30 forskere har bidraget med artikler til værket, og de fleste deltager også i udstillingen.

Den antikke verden har haft en særlig status i den vestlige verdens selvforståelse. Både de græske bystater fra 700 fvt., de hellenistiske kongeriger fra Alexander den Stores magtovertagelse i 336 fvt. og senere det romerske rige frem til kristendommens udbredelse i århundrederne evt. har afsat spor i den moderne europæiske kultur. Udstillingens små klip tager udgangspunkt i forskernes artikler i bogen, knytter temaerne til nogle af Antikmuseets genstande og fører historien op til i dag. Forskning i antikkens verden styrker dermed vores forståelse af det samfund, vi lever i i dag.

Den er åben for publikum i perioden 7. november 2011– 1. marts 2012, mandag og torsdag 12.00-16.00 eller efter aftale på 8942 2289 eller email: antikmuseet@hum.au.dk.

Billeder fra åbningen 7. november